Barcelona

El 40% dels menors de 2 anys fan servir habitualment mòbils, tauletes i altres tecnologies

La xifra puja fins al 90% entre nens de 10 i 15 anys, segons un estudi de l'Hospital de Sant Joan de Déu

RedaccióActualitzat

L'Informe Faros que ha fet públic l'Hospital de Sant Joan de Déu, conclou que el 40% dels nens menors de dos anys i el 90% dels que tenen entre 10 i 15 anys fan servir habitualment mòbils, tauletes i altres tecnologies.

Els autors de l'informe, però, destaquen els avantatges d'aquesta exposició massiva a les noves tecnologies per part dels menors. I és que les veuen com una oportunitat per adquirir les competències que necessitaran en el futur i remarquen que l'addicció als videojocs o als mòbils afecta un percentatge molt baix de la població, menys del 5%.

L'informe també destaca errors, el principal és dels pares, que no estiguin al costat dels nens en l'ús de les noves tecnologies. El dels menors, per la seva banda, el "punt d'inconsciència" dels riscos que pot suposar penjar algun comentari o fotografia.

Els principals problemes que es poden trobar els adolescents a la xarxa són el "sexting", fer-se fotografies en posicions sexuals i enviar-les a través de la xarxa, el ciberassetjament escolar i el "grooming", l'assetjament de menors a internet.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut