El 40% dels adolescents passen almenys dues hores connectats a les xarxes socials

Un estudi europeu sobre l'impacte d'internet i les xarxes socials en els adolescents alerta que cada vegada hi ha més problemes d'addicció.

RedaccióActualitzat
Com impacta en les vides dels adolescents l'ús d'internet i de les xarxes socials? És el que s'han preguntat en un estudi europeu amb alguns resultats més que concloents. Un 40% dels joves passen almenys dues hores connectats a les xarxes, i Espanya és el país amb més risc d'addicció.

L'estudi presentat per la Comissió Europea posa llum al risc d'addicció dels adolescents a Internet. I la primera conclusió és que el percentatge d'adolescents europeus que tenen un "comportament disfuncional" a la xarxa és d'un 13,9%. D'aquests, només un 1% pateix realment problemes d'addicció. Però això vol dir que un 12% dels joves europeus estan en risc d'addicció a internet i les xarxes socials.

I el país on aquest risc és més alt és Espanya, on un hi ha un 22% d'adolescents amb risc d'addició a internet. El segueixen Romania i Polònia i, a l'altre extrem, els països amb menys risc són Alemanya i Islàndia.

Pels autors de l'estudi, les raons cal buscar-les en el tipus de cultura del país i en com són les relacions socials en general de les persones fora de la xarxa. En canvi, les xifres de "bullying" són les més baixes.

A banda de l'addicció, el comportament més preocupant és que més de la meitat dels adolescents europeus entren en contacte amb desconeguts a través d'internet, i una quarta part arriben a trobar-se en persona amb algú que han conegut a la xarxa.

I pel que fa a les diferències de gènere, tot i que el risc d'addicció és més alt entre els nois, són les noies les que passen més temps a les xarxes socials.


Anar al contingut