Barcelona

El 4,5% de la població catalana presenta un consum abusiu de l'alcohol

Un 4,5% dels catalans es troba en situació de risc per excés de consum d'alcohol. És una de les dades que ha fet públiques la consellera de Salut, Marina Geli, en l'obertura de la Tercera Conferència Europea sobre Polítiques d'Alcohol que se celebra a Barcelona fins dissabte. En l'acte d'obertura el ministre de Sanitat, Bernat Sòria, ha dit que el govern espanyol treballa en la prevenció i informació sobre les conseqüències de l'excés de consum d'alcohol i que els resultats avalen aquesta política.

Actualitzat

La III Conferència Europea sobre Polítiques d'Alcohol aplega 350 experts de 34 països i responsables polítics de la UE i de l'OMS per analitzar la problemàtica i buscar propostes per treballar en xarxa i reduir l'excés de consum d'alcohol.

En l'acte d'inuaguració, la consellera de Salut, Marina Geli, ha parlat de quina és la tendència actual en consum d'alcohol a Catalunya. Geli ha explicat que l'enquesta de salut presenta que un 4,5% de la població té una actitud de risc davant l'alcohol, ja que n'abusa.

Segons la consellera, si bé el consum continua sent més elevat entre els homes que entre les dones, es comencen a detectar alguns canvis en els bevedors de risc, com per exemple que les dones universitàries en consumeixen més que no pas les que tenen menys formació.

De la seva banda, el ministre de Sanitat en funcions, Bernat Soria, que també ha estat present en l'obertura de la Conferència, sota el títol "Capacitat per a l'acció", ha destacat que el govern espanyol treballa en la prevenció i en la implicació de la societat en el problema de l'abús del consum d'alcohol, la qual cosa ha permès, segons el ministre, disminuir-lo en el cas dels joves de 14 a 16 anys.

L'alcohol és responsable del 7,4% de malalties i mort prematura a la Unió Europea, i ocupa el tercer lloc com a factor de risc de la salut, per darrere del tabac i la hipertensió. Les conclusions d'aquesta Conferència es presentaran a la Comissió Europea per al desenvolupament de polítiques en aquest àmbit.

Anar al contingut