El 35% dels ciutadans espanyols no té interès per la política

Segons els resultats d'una enquesta que compara els hàbits socials dels europeus, els espanyols tenen moltes coses en comú amb la resta de països, però destaquen per la facilitat amb què surten al carrer a manifestar-se i per la indiferència que els provoca la política. I és que un 35% diu que no els interessa gens. El sondeig s'ha fet en 25 països diferents.

Actualitzat
En molts aspectes de la vida, els ciutadans de l'estat espanyol són més o menys iguals a la resta dels europeus, però destaca el poc interès per la política. I és que un 35% diu que no li interessa gens i, a més, gairebé la meitat reconeix que és molt difícil formar-se'n una opinió.

Destaca també l'aprovat justet que es fa de les institucions i la poca confiança en els polítics, però això és més o menys el que passa a tot arreu. Amb tot, segons l'enquesta d'hàbits socials europeus, que compara els ciutadans dels 25 països, més enllà d'aquesta desafecció política, els espanyols són els primers de la llista a l'hora de manifestar-se.

Segons l'enquesta, els ciutadans espanyols s'assemblen cada vegada més a la resta dels europeus pel que fa al trajecte vital. Amb 19 anys trobem la primera feina, als 23 marxem de casa, als 25 ens posem a viure en parella, als 26 ens casem i un any després tenim el primer fill. Els 16 anys és una edat prematura per tenir relacions sexuals i els 47 massa d'hora per deixar de treballar. En general, ens considerem satisfets amb la vida.

En els últims anys ha millorat la percepció del sistema sanitari, que està més o menys per sobre de la mitjana europea, però continuen valorant amb un aprovat justet l'educació.
Anar al contingut