Els set presentadors de "Tria33"
Els set presentadors de "Tria33"
A partir de dilluns 25 de maig

El 33 aposta per l'actualitat cultural amb "Tria33"

Dilluns s'estrena aquest programa diari, que comptarà amb set presentadors per acostar a l'espectador "tot l'espectre d'actualitat cultural"

Actualitzat

Aquest dimecres s'ha presentat als mitjans la nova aposta del canal 33, "Tria33". Un nou espai centrat en l'actualitat cultural on tindran cabuda tots els gèneres i temàtiques. Set presentadors s'encarregaran d'acostar a l'espectador l'actualitat de les diferents àrees: Jaume Figueras (cinema), Toni Puntí (escena), Jofre Font (música), Júlia Bertran (talents emergents), Pau Benavent (cultura popular), Anna Guitart (llibres) i Laura Sangrà (arts visuals i plàstiques).

Eugeni Sallent, director de TV3, ha remarcat que "Tria33" és més que un programa: "És un projecte que pretén cohesionar i fer créixer el canal 33. L'actualitat cultural tindrà ara més presència, més temps i més continguts."

Pilar Cugat, cap de programes culturals de TV3, he destacat que fins ara hi havia algunes carències que "Tria33" soluciona, ja que ara es cobrirà "tot l'espectre d'actualitat cultural, inclosos àmbits com la cultura popular, la música o les arts plàstiques i visuals, que fins ara no tenien un espai a la graella". "Tria33" és un programa pensat -ha afegit- "per tenir un recorregut més enllà de la pantalla i que el seu consum sigui òptim no només a través de la televisió, sinó també a través dels dispositius connectats a internet".

"Tria33" pretén situar l'espectador en el centre i pivotar al voltant d'ell, oferint-li una oferta que la directora de l'espai, Esther Rodríguez, ha qualificat d'"omnívora". Els presentadors, ha dit, "tindran el rol de recomanadors, de prescriptors, oferiran cites als espectadors que val la pena no perdre's. Volem que l'usuari sigui qui decideixi, que sigui el protagonista fent-se la seva pròpia tria escollint els continguts."

Rodríguez també ha especificat les franges d'emissió del programa, pensades perquè cada espectador pugui aprofundir tant com li interessi: cada dia, de dilluns a divendres, a les 22.00, s'emetrà una píndola de 8 minuts de durada amb el més destacat de la jornada. L'actualitat marcarà el guió, de manera que els continguts no seran fixos ni seguiran una pauta específica. A les 23.00 hi haurà una nova franja d'emissió, d'un quart d'hora, on s'aprofundirà més en els continguts tractats. A més, a partir de setembre es faran programes monogràfics els dissabtes al vespre centrats en cadascuna de les àrees, lligats sempre a una cita cultural com festivals de cinema, música, festes populars...

Anar al contingut