La creació de llocs de treball s'estanca a Catalunya

El 2017 tanca amb la creació de 113.000 llocs de treball, però l'últim trimestre se n'han destruït 400

Actualitzat

 

L'últim trimestre No s'ha creat ocupació a Catalunya. De fet, en relació amb el trimestre anterior, s'han destruït 400 llocs de treball. Per això l'Enquesta de Població Activa suma nous parats a les estadístiques. Però l'atur ha baixat en el total de l'any.

Catalunya

De tota manera, a Catalunya el 2017 ha tancat amb la creació de 113.000 llocs de feina, segons les dades de l'Institut d'Estadística.

Mentre l'increment de l'atur dels últims tres mesos és de 3.600 persones a Catalunya, en tot l'any 2017 va baixar prop de 80.000 persones i ara el nombre de desocupats és de 479.000, el 12,6% de la població activa.

L'evolució del mercat laboral català ha estat millor que la mitjana espanyola.

Espanya

A Espanya, l'atur del quart trimestre augmenta en 35.000 persones i afecta, al tancament del desembre, gairebé 3.800.000 milions persones. La taxa d'atur se situa en el 16,5%.

L'increment de l'atur es deu, en part, a la frenada en la creació de llocs. A més, molts han estat a temps parcial, una modalitat que anava baixant ha tornat a agafar embranzida amb les campanyes del comerç i de Nadal.   

Si durant l'any els contractes a temps parcial havien anat baixant timidament ara han tornat a pujar  i igual passa amb els contractes temporals.
 Això si tan a Catalunya  que ha estat una de les comunitats on més ha crescut l'ocupació, sobretot els primers nou mesos, com en el conjunt d'Espanya hi ha més gent treballant que ara fa un any, més gent amb contracte fix i també més gent amb contracte temporal que ara fa un any.


 

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut