El 155 i Sixena centren el setè dia de campanya electoral pel 21D

Junts per Catalunya parla de restituir Puigdemont, Catalunya en Comú-Podem defensa un govern amb ERC i el PSC, la CUP parla d'ocupació colonial i els partidaris del 155 el desvinculen de les decisions judicials

RedaccióActualitzat

A punt d'arribar, demà, a l'equador, la campanya electoral s'ha centrat avui en el conflicte de l'art sacre de Sixena. Més enllà d'aquesta qüestió, però, els partits s'han referit a altres qüestions per guanyar el suport dels votants el 21D.

La directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, que també és candidata per aquesta formació, ha demanat al bloc independentista que restitueixi Carles Puigdemont com a president. Ho ha fet en una entrevista en el programa "Els Matins" de TV3.

 

Junts per Catalunya ha fet el seu acte central de campanya, aquest matí, a l'exterior del Museu de Lleida, amb la presència de persones de l'àmbit de la cultura que integren les seves llistes, com Joan Lluís Bozzo, Laura Borràs o Montse Macià, exdirectora del centre.

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha anat avui fins a un centre tecnològic per reivindicar més inversió en recerca i innovació. Des d'allà, Marta Rovira, la número 2 de la candidatura, que aquest matí ha sabut que el jutge amplia la investigació sobre l'organització del referèndum de l'1-O, s'ha adreçat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per dir-li que si no vol mesures unilaterals, el que ha de fer és negociar.

"A Rajoy només cal dir-li que si no vol que hi hagi mesures unilaterals, que no s'aixequi de la taula de negociació; una taula on tantes vegades hem demanat que s'hi assegués, que pactés un referèndum i que el procés sigui democràtic."

 

Des de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech ha tornat a estendre la mà a Esquerra i al PSC, i s'ha mostrat disposat a entrar en un govern progressista i transversal que Domènech vol que s'oblidi tant de la via unilateral com d'aplicar cap 155 a Catalunya, que considera que no era la "solució indolora" que alguns que hi van donar suport es van pensar.

"Aquells que van recolzar el PP pensant que era una solució indolora, que s'està convertint en elements d'intervenció que no són ni molt menys indolors"

 

Per la CUP, el que ha passat avui a Lleida és un petit "1 d'octubre", com molts d'altres -adverteixen- que vindran els pròxims anys. Segons el seu presidenciable, Carles Riera, a més, és la demostració que la gent està disposada a defensar la sobirania i la república.

"El que està fent l'estat a Lleida és un clàssic de totes les ocupacions colonials: cop d'estat, ocupació i saqueig. Davant d'això, resistència!"

 

Els partits que van donar suport a l'aplicació del 155 a Catalunya, per la seva banda, l'han desvinculat del que consideren una decisió estrictament judicial que cal respectar.

Encara sobre el 155, Miquel Iceta ha dit, en una roda de premsa a l'ACN, que entendria que es torneés a aplicar si, després del 21 de desembre, es tornés a la via unilateral.

 

El presidenciable del PP, Xavier García Albiol, ha escollit la Masia Freixa de Terrassa per signar l'anomenat "Contracte amb els catalans", on es compromet a formar govern només amb els partits que respecten la Constitució. També ha comparat les obres de Sixena amb els "papers de Salamanca".

"Ens agradaria que aquestes obres s'haguessin quedat a Catalunya, però si hi ha una resolució judicial el que volem els polítics té una importància molt relativa, igual que, en el seu dia, amb els papers de Salamanca."

 

 

Des de Ciutadans, Inés Arrimadas, que avui ha participat en un dinar-col·loqui a Barcelona Tribuna, ha retret als populars que la seva experiència de govern hagi estat pactar amb l'expresident Pujol. I a la Generalitat que no fos capaç d'arribar a cap acord amb el govern de l'Aragó.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DSixenaPatrimoni
Anar al contingut