Brussel·les

El 155 deixa sense subvencions els casals catalans, que temen problemes econòmics

Els casals, que estudien presentar un recurs, neguen cap suport independentista i defensen la seva vocació apolítica i els seus objectius socials i culturals

Actualitzat

Els casals catalans a l'estranger avisen que tindran dificultats econòmiques importants si la falta de subvencions arran de l'aplicació del 155 s'allarga.

Els casals han començat el 2018 sense la partida d'un milió d'euros que esperaven, i per això temen que no puguin continuar fent les activitats que normalment organitzen.

El vicepresident del casal de Brussel·les, Albert Sesé, nega que les activitats que s'hi fan siguin de suport al procés independentista. Són declaracions a l'ACN:

"El casal, des dels seus començaments, té una vocació apolítica. Nosaltres només tenim la intenció d'aglutinar tots els catalans que viuen a l'estranger, en aquest cas a Bèlgica, i donar un paraigua social i cultural a tota la comunitat de catalans que vivim aquí."

Ara com ara, els casals catalans preveuen tres possibles escenaris: recuperar tota la subvenció del 2017, part d'aquests diners o, com a última opció, dependre únicament de la convocatòria del 2018.

 

 

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes preveu plantejar un recurs administratiu per recuperar les ajudes, però esperarà que es formi un nou govern. El seu secretari general, Toni Montserrat, argumenta que a l'exterior ja existeixen antenes de l'ANC o els Comitès de Defensa de la República (CDR) i que són aquests col·lectius els que fan "feina de suport al procés".

Les subvencions denegades cobrien despeses relacionades amb el funcionament diari dels centres, activitats culturals, cursos de llengua catalana i ajudes a catalans en situació precària, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut