Montoro signa l'acord amb representants dels sindicats
Montoro signa l'acord amb representants dels sindicats
Madrid

Al voltant de 30.000 de les noves places de funcionaris serien per a Catalunya

El govern espanyol obrirà la convocatòria de fins a 250.000 places de funcionari en els pròxims tres anys

RedaccióActualitzat

Després d'anys sense contractació pública, el govern espanyol obrirà la convocatòria de fins a 250.000 places de funcionari en els pròxims tres anys a tot l'Estat, per convertir en fixos llocs de treball que ara ocupen interins.

Així ho han signat aquest migdia el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, amb els sindicats, CCOO, UGT i CSIF. L'acord servirà per reduir la temporalitat en la funció pública, ja que es preveu abaixar la interinitat del 25% al 8%.

Unes 30.000 les places serien per a Catalunya

Fonts de la Generalitat calculen que al voltant de 30.000 places, un 10%, serien per a Catalunya, tant per a funcionaris que depenen de la Generalitat com per als que depenen de Madrid. Segons el govern català, aquestes places s'afegeixen a les 7.000 que Puigdemont ja va anunciar a l'octubre.

Un "acord bo" segons els sindicats

L'acord entre Hisenda i els sindicats també preveu que es reemplacin totes les places que deixin els funcionaris jubilats en sectors com emergències, transport o atenció al client. Des de l'inici de la crisi només es podien reposar les places en sectors com la sanitat o l'educació.

Els sindicats valoren positivament el pla de Montoro, que té, però, una taca negra: no s'hi ha pogut afegir un pacte salarial.

Un increment dels sous de l'1%

El govern espanyol vol apujar el sou dels treballadors públics per aquest any un 1%. Els sindicats ho consideren molt poca cosa. Demanaven que l'increment fos, com a mínim, superior a l'IPC del 2017, que l'executiu espanyol situa en l'1,2%.

 

Anar al contingut