El periodista Ernesto Ekaizer durant la seva intervenció al Parlament
El periodista Ernesto Ekaizer durant la seva intervenció al Parlament
Barcelona

Ekaizer diu que el PP va engegar l'operació Catalunya per frenar el sobiranisme

L'exjutge Elpidio Silva ha dit que a Espanya falla la separació de poders i ha parlat de "règim autoritari no democràtic"

Actualitzat

El Parlament ha viscut aquest dimarts a la tarda una sessió densa i carregada d'acusacions contra el govern del PP en la comissió que investiga l'operació Catalunya de suposada persecució als adversaris polítics. Hi han intervingut l'exjutge Elpidio Silva, el periodista Ernesto Ekaizer i un portaveu del col·lectiu Drets.

Ekaizer, en una intervenció que per moments ha semblat una classe, ha recordat que l'operació Catalunya va arrencar amb la majoria absoluta del PP davant el creixement del sobiranisme.

"La resposta del govern del Partit Popular és una resposta del Ministeri de l'Interior, és un tema de política criminal: desenvolupa la il·lusió que els elements de corrupció que hi ha en el panorama polític català poden ser una palanca per destruir l'evolució cap al sobiranisme."

En qualitat d'expert, el jutge inhabilitat Elpidio Silva ha anat més enllà. Silva ha dit que a Espanya falla la separació de poders i ha parlat de "règim autoritari no democràtic".

"La policia no pot treballar al marge del poder judicial, perquè aleshores establiríem un rang de poder policial absolutament fora de l'estat de dret."

El col·lectiu de juristes Drets ha presentat aquest mateix dimarts una querella contra quatre policies per presumptes coaccions, amenaces i extorsió. La querella l'han presentat a Andorra perquè afirmen que és allà on han passat els fets més greus, amb la banca andorrana víctima del xantatge d'un funcionari espanyol.

 

Anar al contingut