L'Hospital Can Misses ha reduït un 30% l'activitat quirúrgica per la falta de personal
L'Hospital Can Misses ha reduït un 30% l'activitat quirúrgica per la falta de personal
Eivissa

Eivissa fa curt de metges a l'estiu perquè els facultatius no troben on dormir

Un portal immobiliari ha retirat l'anunci de lloguer d'una furgoneta com a lloc per dormir per 650 euros al mes

RedaccióActualitzat

El personal sanitari d'Eivissa ha denunciat que els preus elevats dels pisos de lloguer a l'illa dificulten que hi arribin professionals de reforç en temporada alta. La situació ha arribat a un extrem que, al conegut portal immobiliari Fotocasa, un particular ha anunciat el lloguer d'una furgoneta per viure-hi, a 650 euros el mes.

 

 

El text, que ja s'ha retirat, suggeria als inquilins que, a l'hora d'anar al lavabo i banyar-se, recorrin a la xarxa de gimnasos de l'illa oberts les 24 hores.

 

♦ Fins a 9.000 euros la nit, apartaments turístics a les Balears

 

La junta de personal de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha advertit que la conseqüència del lloguer i el cost de vida pels núvols és que hi ha una "fuga" de treballadors. Luis Apolinar, del sindicat CSIF, explica que el dèficit de personal arriba a tots els serveis públics:

"És un problema de tots els funcionaris de l'illa, no només de Sanitat. Policia, Guàrdia Civil, Agència Tributària, Justícia... que pel nivell de vida que hi ha Eivissa i el problema d'habitatge que tenim, es complica, amb els sous que tenim, la possibilitat de quedar-se aquí."

 

La junta demana que el complement que reben s'equipari al de les illes menors de les Canàries, que és d'uns 300 euros més de mitjana.

 

♦ Treballadors d'Eivissa acaben dormint a balcons, vehicles o pisos pastera

 

De les 10 places de radiòleg de l'Hospital Can Misses, només n'estan cobertes la meitat. I el centre disposa ara de 14 anestesistes, 4 menys dels que hauria de tenir. Tot plegat ha fet que l'activitat quirúrgica s'hagi reduït un 30% el darrer mes.

Per pal·liar la situació, que no és nova, a Eivissa s'habilitaran llits a l'antic hospital de Can Misses per al personal mèdic que es destini a l'illa.

En paral·lel amb les queixes dels treballadors dels serveis públics, la Confederació d'Allotjaments Turístics ha demanat que es prohibeixi a les plataformes oferir habitatges il·legals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut