Vitòria

EiTB emetrà per primer cop el missatge nadalenc del rei i el PNB ho critica

La televisió pública basca, EiTB, emetrà enguany per primer cop a la història el missatge nadalenc del rei. El director de la radiotelevisió pública basca, Alberto Surio, ha explicat que el missatge s'emetrà a través d'EiTB2, que emet en castellà. Surio ha explicat que la decisió la va prendre el Consell de Direcció EiTB divendres passat i ho ha justificat com un "gest de normalitat institucional". Mentrestant, el PNB ha criticat la decisió, amb la qual considera que s'està "imposant un símbol".

Actualitzat
El director de la radiotelevisió pública basca, Alberto Surio, justifica l'emissió del missatge nadalenc del rei amb l'argument que la televisió pública basca "és  per a tots els ciutadans i no només per a aquells que pensen en clau nacionalista". Surio ha explicat en la seva compareixença davant la Comissió de Control del Parlament basc que la decisió és, ha dit, un "gest de normalitat institucional" i ha afegit que el ressò que ha tingut la qüestió "fa pensar" que l'emissió del missatge del rei té "interès informatiu".

Des del PNB, s'ha criticat la decisió d'EiTB d'emetre el missatge nadalenc del rei. El diputat del PNB Iñigo Iturrate ha considerat que l'emissió suposa "imposar un símbol" i ha afegit que "és un intent d'afegir uns traços més de pintura a aquest quadre deforme de la realitat d'aquest país que estan intentant pintar des de la nova majoria". El parlamentari considera que si no s'emet aquest missatge per EiTB no suposarà "una falta de respecte institucional".
Anar al contingut