Madrid

EHAK diu a Garzón que sol·licitar la seva suspensió per la via penal és un "frau de llei"

La il·legalització d'Acció Nacionalista Basca i del Partit Comunista de les Terres Basques afronta una setmana crucial. El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón s'ha reunit amb els representants d'EHAK per escoltar les seves al·legacions abans de decidir si suspèn o no les seves activitats. EHAK ha argumentat davant Garzón que no hi ha motius per suspendre les seves activitats i que, en qualsevol cas, la via per fer-ho és la llei de partits i no la via penal. Divendres, el grup parlamentari abertzale haurà de donar explicacions davant el Tribunal Suprem. Aquest dimarts, serà ANV la que declararà davant del jutge Garzón

Actualitzat
Els representants del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) han al·legat davant el magistrat Baltasar Garzón que el Tribunal Suprem ja ha demanat, en aplicació de la llei de partits, la suspensió de les seves activitats i que sol·licitar-ho també per la via pensal és un "frau de llei".

Sigui com sigui, EHAK argumenta que els informes policials en els quals se sustenta l'acusació que el seu partit està sotmès als dictats d'ETA-Batasuna són del 2005, i que si llavors no hi havia motius per suspendre la seva activitat, tampoc n'hi ha d'haver ara.

Darrer acte d'ANV

Acció Nacionalista Basca va celebrar aquest diumenge un acte multitudinari a Bilbao, el que pot ser el seu últim acte abans de ser il·legalitzat. La formació, dirigida per Mariné Pueyo, va fer una crida a la mobilització. Els assistens van aplaudir les imatges d'un vídeo dels dos presumptes autors de l'atemptat a la T-4 de Madrid.

Fins a les dotze de la nit d'aquest dilluns hi havia temps per presentar candidatures, i és per això que la fiscalia estarà molt pendent per si l'esquerra abertzale en presenta una de nova. Es deia que podria intentar-ho amb les sigles d'Askatasuna, un partit que ja va inscriure el 1998, però sembla que finalment no ha estat així.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut