Rafah

Egipte tanca dos forats i deixa només un pas obert per als palestins

La policia egípcia ha tornat a tapar dos dels forats oberts a la frontera amb Gaza per evitar que hi passin més palestins. Ara, només queda un pas obert, la porta de Salahedín, on s'han concentrat un gran nombre d'agents. Mentrestant, continua la incertesa sobre el futur de la frontera. Des de dimecres passat, centenars de milers de palestins procedents de la franja de Gaza han creuat la frontera amb Egipte després d'enderrocar la barrera fronterera pel bloqueig israelià que pateix la Franja.

Actualitzat

La situació a la frontera de Gaza amb Egipte continua sent caòtica. La policia egípcia ha tornat a tancar la majoria dels passos fronterers que quedaven encara oberts a la frontera entre Gaza i Egipte. Només queda una entrada oberta per on poden passar els palestins: la porta de Salahedín.

Segons fonts palestines, el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, es reunirà al Caire amb el seu homòleg egipci, Hosni Mubarak, per tractar la situació que es viu a la frontera. La intenció és, segons Abbas, "establir les regles que s'han d'imposar als passos fronterers".

L'anunci d'aquesta trobada arriba l'endemà que l'ANP donés a conèixer que el govern egipci havia acceptat un pla del president palestí per reobrir sota el seu control el pas de Rafah, un extrem que les autoritats egípcies no han confirmat. Per la seva banda, Hamas, que controla la franja de Gaza, havia negat l'acord.

Anar al contingut