El president de la Junta Electoral egípcia, Abdelmoaiz Ibrahim durant la roda de premsa (Foto: EFE)
El president de la Junta Electoral egípcia, Abdelmoaiz Ibrahim durant la roda de premsa (Foto: EFE)
El Caire

Egipte obté la participació més alta de la història del país amb un 62%

La participació en les dues primeres jornades de les eleccions legislatives egípcies arriba al 62%, segons el president de la Comissió Electoral egípcia, Abdel Moez Ibrahim. Gairebé 8,5 milions d'electors han votat sobre els més de 13,6 milions cridats a les urnes en aquesta primera ronda que s'ha celebrat en nou províncies, entre les quals el Caire i Alexandria. La segona es disputarà els pròxims 5 i 6 de desembre.

RedaccióActualitzat
Ibrahim ha afegit que aquesta taxa és "la més alta en unes eleccions parlamentàries en la història d'Egipte, des del temps dels faraons fins ara".

A les 9.873 meses electorals disposades per rebre els vots dels egipcis en aquesta primera volta s'han obtingut més de 7,9 milions de vots vàlids, mentre que el nombre de nuls ha superat el mig milió.

Les autoritats electorals han difós també els noms dels candidats que concorren en llistes individuals i que passaran a la segona votació. Només quatre candidats individuals, que formaran un terç del nou Parlament, han superat el 50% dels vots, cosa que els permetrà aconseguir l'escó necessari sense una segona volta. Entre ells hi ha el reconegut politòleg i analista liberal Amr Hamzawy, que representarà l'acomodada circumscripció cairota d'Heliòpolis a la cambra baixa. Al seu costat, els altres candidats que han superat la meitat dels vots han estat els representants dels islamistes Germans Musulmans; Ramadan Salem, al Caire, i Akram al-Shaer, a Port Saïd (nord), així com el periodista Mustafa Bakry, de tendència nacionalista àrab, també al Caire. A més, hi ha prop d'un centenar de candidats que es disputaran els seus escons a la segona volta.

Després d'aquestes eleccions, començarà el sufragi per elegir els representants a la Xura o cambra alta.
Anar al contingut