Un grup de persones s'esperen per travessar el pas fronterer de Rafah per sortir de Gaza. AFP
Un grup de persones s'esperen per travessar el pas fronterer de Rafah per sortir de Gaza. AFP
Gaza

Egipte obre durant un mes la frontera amb Gaza pel ramadà i alleuja el setge

El president egipci ordena l'obertura per "alleujar les càrregues dels germans de la Franja" després del enfrontaments amb l'exèrcit israelià

Actualitzat

El president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, ha ordenat que es mantingui obert el pas fronterer de Rafah amb la Franja de Gaza durant tot el mes del Ramadà.

Al-Sisi ha pres la decisió de mantenir oberta la frontera amb Gaza per "alleujar les càrregues dels germans de la Franja" després de la mort de 62 persones pels trets de l'exèrcit israelià aquesta setmana arran de les protestes pel trasllat de l'ambaixada a Jerusalem. Les accions de l'exèrcit d'Israel també ha provocat gairebé 2.700 ferits de diversa consideració.

 

Les autoritats egípcies, que mantenen un bloqueig "de facto" sobre el territori palestí, poques vegades permeten el transit de persones a través de la frontera de Rafah. Dissabte van obrir el pas per un període de quatre dies coincidint amb l'inici del ramadà. Egipte té 11 quilòmetres de frontera amb Gaza i els manté segellats com els 51 quilòmetres que la Franja comparteix amb Israel.

El Caire també ha permès el trasllat a territori egipci d'una vintena de ferits en els enfrontaments que necessitaven tractament mèdic urgent. Aquestes persones les han tractat en hospitals egipcis perquè a Gaza falten subministraments i personal mèdic a causa del bloqueig que la comunitat internacional aplica sobre Gaza des del 2007.

 

 

Anar al contingut