Jerusalem

Egipte cedeix el control de la frontera de Gaza al govern d'Abbas

El govern de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), dirigit per Mahmud Abbas, ha anunciat un acord amb Egipte per cedir el control sobre el pas de Rafah i que sigui la policia palestina qui patrulli a la frontera. Des de dimecres passat, milers de ciutadans han entrat a Egipte per poder comprar productes de primera necessitat, béns a què els palestins no tenien accés pel bloqueig d'aquesta zona, sota control de Hamas. Aquesta formació ha desmentit aquest acord i reivindica la seva autoritat a la zona.

Actualitzat
La situació a la frontera entre Gaza i Egipte continua sent caòtica. Milers de persones continuen intentant passar, tot i que les botigues de la zona han esgotat existències i els preus s'han disparat. Davant la complexitat de la situació, Mahmud Abbas hauria proposat a les autoritats egipcies que fossin les forces de seguretat palestines les que controlessin la zona. Sembla ser que Egipte hauria acceptat. Hamas, partit que controla el govern a Gaza, hauria desmentit aquest acord i hauria iniciat negociacions amb el Caire "per presentar el seu punt de vista sobre el conflicte".

D'altra banda, el president de l'ANP, Mahmud Abbas, s'ha tornat a reunir amb el seu homòleg israelià, Ehud Olmert a Jerusalem per continuar les negociacions de pau. Sobre la situació en aquest enclau, el dirigent palestí ha demanat a l'israelià l'aixecament de les restriccions a Cisjordània. Olmert s'ha compromès a mantenir el subministrament a Gaza amb l'objectiu d'evitar una crisi humanitària.
Anar al contingut