Barcelona

Educació vol suprimir el Batxillerat nocturn i derivar els alumnes cap a internet

Una de les últimes propostes del Departament d'Educació pel curs vinent és la suspensió del Batxillerat nocturn, que ha provocat també disparitat de criteris dins del tripartit. Avui, el conseller ha volgut matisar que no es tracta d'anul·lar totalment aquesta opció, però sí que el Batxillerat nocturn vagi perdent pes. Aposten per la flexibilitat que ofereix internet. Diversos sindicats han convocat per demà una concentració de protesta a Barcelona en contra de la supressió d'aquesta modalitat de Batxillerat.

Actualitzat
Els pròxims dies els responsables dels 46 instituts que imparteixen el Batxillerat nocturn sabran si poden matricular alumnes pel curs que ve. "Determinats centres -ha explicat Ernest Maragall- podran seguir oferint aquests serveis i és el que estem tractant aquests dies de definir. I potser el que cal és que tothom sàpiga que ho farem escoltant i estudiant, analitzant, correctament, totes les dades actuals: en quins llocs hi ha més demanda, perfil dels estudiants..."

La Conselleria vol que els alumnes que deixin de fer el Batxillerat nocturn presencial l'estudiïn per internet a l'IOC, l'Institut Obert de Catalunya. Entre els motius que al·lega el Departament hi ha l'alt grau d'absentisme al Batxillerat nocturn; el percentatge molt baix d'èxit escolar, al voltant del 40%, i el fet que el nombre de matriculacions ha baixat molt els últims cinc anys (un 20%).

Els sindicats i els pares veuen aquest anunci com un atac contra l'ensenyament públic. Per això han anunciat concentracions per demà i jornada de vaga el 14 de maig. "La sorpresa - assegura Vicenç Atanes, director de l'IES Menéndez Pelayo- ha estat general. Això és de la setmana passada i ens estem movent una miqueta per intentar que això continuï. Si més no, ens ha arribat que alguns centres podran continuar amb el Batxillerat nocturn. Aquí vindrà un estira-i-arronsa perquè des de cada centre entendrem que és el nostre el que ha de continuar amb aquests estudis".

A Catalunya hi ha 4.900 persones que fan l'esforç d'intentar treure's el Batxillerat en diversos instituts, que obren les portes a les vuit del matí i no les tanquen fins a un quart d'onze de la nit.
Anar al contingut