Santa Coloma de Gramenet

Educació crearà 2.000 places escolars noves a Santa Coloma de Gramenet

La Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han signat un acord per augmentar el nombre de places a les escoles del municipi. En total, es crearan 1.575 places d'Educació Infantil i 240 de Secundària, gràcies a la construcció de sis escoles noves. Dos dels centres nous s'obriran el curs vinent. La conselleria respon així les reclamacions de la comunitat educativa sobre l'elevat nombre d'alumnes per classe.

Actualitzat
L'inici de curs escolar va ser força controvertit en poblacions com Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Diversos centres es van arribar a plantar davant l'arribada constant d'alumnes i la falta de recursos de l'administració, i alguns professors van sortir al carrer en senyal de protesta.

El sindicat USTEC-STEs ha denunciat que moltes aules d'escoles de Primària superen els 28 alumnes, quan la mitjana recomanada és de 25. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha reconegut que el 53% de grups escolars de Primària a Santa Coloma de Gramenet superen els 25 nens per classe. Maragall ha afegit que aquesta situació "no és desitjable" i s'ha compromès a fer un esforç "a mitjà i llarg termini" per solucionar-ho.

A banda d'incrementar les places escolars, la Generalitat i l'Ajuntament han acordat també augmentar la freqüència de pas dels autobusos B30 i 801 en horari d'entrada i sortida dels alumnes per facilitar-ne la mobilitat.
Anar al contingut