Barcelona

Educació abandona la idea de digitalitzar les aules de Primària durant aquest curs

El Departament d'Educació abandona la idea de digitalitzar les aules de Primària durant aquest curs. Al setembre es va anunciar que 11.000 alumnes catalans de 5è i 6è curs podrien estudiar amb ordinadors a partir del gener. Ara, Educació prefereix centrar-se a aconseguir que els portàtils i els continguts digitals arribin a totes les aules de Secundària. Per fer-ho s'ha donat un termini de quatre anys. Serà després quan els esforços i els diners aniran als centres de Primària.

Actualitzat
La majoria dels 11.000 alumnes de cinquè de Primària que havien de rebre ordinadors portàtils a partir de gener no els tindran. El Departament d'Educació ha corregit els plans inicials del projecte 1x1 de digitalització de les aules i ha optat per destinar la pràctica totalitat dels recursos a Secundària.

A principis de curs es va dir que hi hauria ordinadors per a 33.000 alumnes, 21.000 de l'ESO i 11.000 de Primària. Ara es manté el nombre total però canvia la distribució i gairebé tots aniran a Secundària.

Ara hi ha 6.000 alumnes de Secundària que treballen amb els portàtils i el mes de gener els rebran 16.000 més. El que no ha dit el Departament és quan els tindran els 11.000 que falten per arribar al total.
Anar al contingut