Los Angeles

Eddie Murphy i Linsay Lohan acaparen nominacions als premis Razzie, les "llufes" de Hollywood

Aquest dimarts es coneixen les candidatures als Oscars, però també és el dia dels anomenats anti-Oscars del cinema. Creats el 1980 com "l'antídot lògic" als premis per excel·lència de la indústria de l'entreteniment, premien les pitjors pel·lícules i les pitjors interpretacions de la temporada. Enguany, les candidatures als Razzie, que en català vol dir "llufa", les acaparen Eddie Murphy, que en té cinc, i Lindsay Lohan, amb dues. "Norbit" i "Sé quién me mató", protagonitzades respectivament per aquest dos actors, són els films més nominats.

Actualitzat

Un total de 747 votants de 44 estats i 18 països han estat els encarregats de decidir quins films i actors estan nominats aquest any als premis Razzie, que s'entregaran un dia abans que els Oscars. Les cinc candidatures que s'ha endut Eddie Murphy per "Norbit", pel·lícula que n'acumula un total de nou, entre les quals la de millor actor, suposen un nou rècord en la història d'aquests guardons.

Murphy interpreta en aquesta pel·lícula tres personatges diferents, cadascun dels quals li ha valgut una candidatura. A més, aspira al també al premi a la pitjor parella protagonista i al pitjor guió, que ell mateix va ajudar a redactar.

Pitjor pel·lícula, pitjor guió, pitjor parella protagonista, etc., fins a vuit candidatures. En la gala número 28 de les "llufes" també tindrà protagonisme "Sé quién me mató", amb Linsay Lohan. L'actriu, que fa un doble paper, està en el centre de les mirades per la seva recent condemna a prestar serveis socials en una funerària després d'haver estat enxampada conduint beguda.

També vuit en té "Yo os declaro marido y mujer", amb Adam Sandler i Jessica Biel, que també aspiren als premis a pitjor actor i pitjor actriu. Cuba Gooding Jr., Diane Keaton i Jon Voight són altres famosos que enguany tenen l'"honor" d'estar nominats als Razzie. Els guanyadors, el 23 de febrer.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut