Ed Sheeran i el reggaeton, el més escoltat a Catalunya a Spotify

"Me rehúso", del cantant veneçolà Danny Ocean, la cançó més escoltada de l'any a Catalunya
Ed Sheeran i el reggaeton, el més escoltat a Catalunya a Spotify

Ed Sheeran i el reggaeton, el més escoltat a Catalunya a Spotify

"Me rehúso", del cantant veneçolà Danny Ocean, la cançó més escoltada de l'any a Catalunya
Redacció Actualitzat
Ed Sheeran el cantant més escoltat arreu del món (Reuters)

Ed Sheeran el cantant més escoltat arreu del món (Reuters)

El cantautor Ed Sheeran és l'artista més escoltat de l'any a Spotify arreu del món i la seva cançó "Shape of you" és la que més reproduccions ha tingut. La plataforma ha fet públiques les dades a escala global i de l'estat espanyol i Catalunya Ràdio ha tingut accés a les dades específiques de Catalunya i les quatre capitals catalanes, on majoritàirament s'imposa Ed Sheeran, però sobretot guanya un estil: el reggaeton.

"Me rehusó", del cantant veneçolà Danny Ocean, és la cançó més escoltada de l'any a Catalunya.

El "Despacito", de de Luis Fonsi, baixa fins a la cinquena posició quan en les dades globals de l'estat espanyol ocupa la primera posició. Completen el podi dos cantans colombiants, també de reggaeton,: Maluma, amb "Felices los cuatro" i J Balvin amb "Mi gente".

Ed Sheeran rei del món i de Catalunya amb 47 milions de reproduccions mensuals. És l'artista més escoltat a tot el món, també a Catalunya, però en canvi a l'estat espanyol figura en tercera posició amb Daddy Yankee J Balvin.

Ed Sheeran s'imposa a Tarragona i Lleida però no ho fa a Barcelona, on el més reproduït és el portorriqueny Daddy Yankee, ni tampoc a Girona, on guanya el també portorriqueny Bad Bunny.

Els catalans escolten poca música catalana

Els catalans escolten poca música catalana, a excepció de Txarango, que és el cinquè artista que acumula més reproduccions aquest any i el primer català. Ara bé, els supera Shakira, la segona més escoltada després d'Ed Sheeran.

 

Tot i això, no hi ha cap cançó de cap altre artista català entre les vint més reproduïdes de l'any a Catalunya. Si desglossem les llistes per ciutats, trobem altres catalans al TOP 20: a Barcelona, Estopa és el vintè artista més escoltat, i a Lleida, Blaumut i Love of lesbian són dissetè i divuitè respectivament.

Poques cantants femenines

A les llistes també es troben a faltar cantants femenines: de les vint cançons més escoltades a Catalunya, totes menys "Me enamoré" de Shakira i "Mayores" de Becky G estan cantades per homes.

La mateixa proporció està per estils, totes menys dues incorporen ritmes de reggeaton o d'estils derivats, fins i tot "Shape of you" d'Ed Sheeran.

Pel que fa al top deu d'artistes més estats, nou homes i una dona, Shakira.

Arreu del món, el hip-hop guanya encara més adeptes, i s'ha incrementat un 74% en comparació a l'any passat.

ÀUDIOS RELACIONATS