Madrid

Economia suspèn la sortida a borsa de Loteries i Apostes de l'Estat per la situació convulsa del mercat

Divendres el Consell de Ministres va donar llum verda a la sortida a borsa d'un 30% de Loteries i Apostes de l'Estat. Ahir, el govern va desistir de l'operació. L'executiu argumenta que la situació dels mercats ha canviat i que no hi ha garanties que l'operació sigui rendible.

Actualitzat
Els 23 milions d'euros que el govern espanyol s'ha gastat per publicitar la futura sortida a borsa d'una part de Loteries i Apostes de l'Estat no han servit de res. Malgrat que en alguns diaris digitals la campanya de publicitat encara està en marxa, l'executiu de Zapatero ha decidit suspendre la sortida a la borsa de la companyia, que queda ajornada "sine die", només cinc dies després d'haver-la anunciat.

En un comunicat emès pel Ministeri d'Economia s'explica que quan ara fa un any es va començar a estudiar l'entrada de capital privat es donaven les condicions perquè funcionés i es calculava ingressar uns 7.000 milions d'euros. Ara, però, segons economia, els assessors del govern aconsellen ajornar l'operació perquè amb la situació actual dels mercats no està clar que sigui rendible.

La sortida a borsa de Loteries i Apostes de l'Estat estava prevista pel 19 d'octubre i havia de ser l'oferta pública de venda d'accions més gran de la història de l'estat espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut