Ecologistes en Acció alerta que el 95% dels espanyols respiren aire contaminat
Ecologistes en Acció alerta que el 95% dels espanyols respiren aire contaminat
Madrid

Ecologistes en Acció alerta que el 95% dels espanyols respiren aire contaminat

Un de cada tres espanyols respira un aire amb uns nivells de contaminació que infringeixen els límits marcats per la llei, segons dades del 2014, recollides en l'informe anual d'Ecologistes en Acció

RedaccióActualitzat

L'any passat el 95% de la població i el 94% del territori espanyol van estar exposats a nivells de contaminació que superen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons l'informe anual sobre la qualitat de l'aire presentat per l'organització Ecologistes en Acció. L'estudi també assegura que més de 15 milions de persones, és a dir, un de cada tres espanyols, respira un aire amb uns nivells de contaminació que infringeixen els límits marcats per la llei.

L'organització ecologista denuncia que el responsable principal d'aquesta situació és el trànsit, però que, tot i això, les administracions no afronten el problema que suposa per als ciutadans, els cultius i els espais naturals.

L'estudi analitza les dades recollides en 700 estacions oficials de mesurament instal·lades a tot l'Estat, gràcies a les quals es calcula que 44,7 milions de persones van respirar aire en males condicions, infringint els límits que marca la normativa europea. Durant l'any 2014, 27.000 persones van morir per malalties derivades d'aquestes circumstàncies, segons aquest informe.

Anar al contingut