Azpeitia

EA deixa el govern d'Azpeitia per la negativa d'ANV a condemnar l'assassinat d'Uría

La primera conseqüència política de l'assassinat d'Ignacio Uría és que Eusko Alkartasuna surt del govern municipal d'Azpeitia després que els regidors d'Acció Nacionalista Basca s'han negat a condemnar l'atemptat en un ple celebrat aquesta tarda. ANV ocupa l'alcaldia de la localitat i governa en coalició amb Eusko Alkartasuna i Aralar. De moment, Eusko Alkartasuna surt, i Aralar ho decidirà en les pròximes hores. En el mateix ple s'ha aprovat una moció de condemna a l'atemptat gràcies als vots dels regidors del PNB.

Actualitzat
Acció Nacionalista Basca ha presentat la seva pròpia moció, que ha rebutjat el PNB. EA i Aralar s'hi han abstingut. En el text, la formació abertzale manifestava el "seu condol, dolor i tristesa" per aquest "greu succés". Segons la moció d'ANV, "el què ha passat augmenta la necessitat de resolució del conflicte".

Per altra banda, l'Associació de Víctimes del Terrorisme i el Fòrum d'Ermua han tornat a exigir al govern que dissolgui els ajuntaments governats per ANV. Per l'AVT, els diners que obté la formació abertzale "han pogut servir" per finançar aquest assassinat, mentre que pel Fòrum d'Ermua, l'objectiu de tots "no ha de ser una negocació impossible, sinó la derrota".
Anar al contingut