Frankfurt / Roma

E.ON segueix endavant amb la seva opa a Endesa i Enel valora quedar-se el 25% de l'elèctrica espanyola

L'endemà de saber-se que el grup italià Enel ha comprat un 10% de les accions d'Endesa, E.ON ha decidit fer un gest de força i assegura que segueix endavant amb la seva oferta de compra amb les actuals condicions. De tota manera, les possibilitats del grup alemany de quedar-se la primera elèctrica espanyola s'han complicat força. De fet, Enel ja ha anunciat la seva voluntat de quedar-se el 25% de les accions d'Endesa.

Actualitzat
E.ON "continuarà amb la seva oferta per Endesa en la seva forma actual, independentment de la compra, segons s'ha dit, d'accions d'Enel (...). L'oferta d'E.ON és l'única que està disponible per a tots els accionistes d'Endesa". Aquesta és la resposta de la companyia alemanya de subministrament energètic a la compra per part de la italiana Enel del 10% de les accions d'Endesa, una operació que dificulta l'èxit de l'opa d'E.ON, que ha condicionat la seva oferta a la supressió dels blindatges estatutaris d'Endesa en la pròxima junta d'accionistes, que se celebrarà el 20 de març.

Enel, per la seva banda, ha precisat avui que ha adquirit el 10% de l'elèctrica espanyola "sense cap vinculació amb altres accionistes d'Endesa". Després d'aquesta compra, la italiana ja ha avançat que ara valora "augmentar la seva participació fins al 24,99% del capital social, quan vingui donada l'autorització en aquest sentit per la Comissió Nacional de l'Energia". Si aconseguís aquest paquet, els italians es podrien aliar amb la constructora Acciona i vetar l'opa d'E.ON.

Enel també ha confirmat el preu que ha pagat per les accions, 39 euros per cadascuna, amb un total de 4.126 milions d'euros. L'adquisició es va fer a través de transaccions fora del mercat amb inversions institucionals i amb diners líquids i amb la línia de crèdit existent d'Enel.

Tot plegat, després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha enviat un requeriment al grup energètic italià perquè es pronunciï sobre la seva posició sobre l'opa d'E.ON a Endesa.

Mentrestant, la constructora Acciona, principal accionista de l'elèctrica espanyola, ha assegurat que està disposada a parlar amb Enel i amb la resta d'accionistes per analitzar la nova situació creada arran de l'entrada del grup italià.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut