Madrid

E.ON demana a l'Audiència Nacional que prohibeixi definitivament l'opa d'Enel i Acciona sobre Endesa

E.ON ha presentat una demanda davant l'Audiència Nacional en què sol·licita que el tribunal prohibeixi l'opa que Enel i Acciona han anunciat sobre Endesa. En l'escrit l'elèctrica alemanya impugna les resolucions de la Comissió Nacional del Mercat de Valors que estableixen que les dues companyies hauran d'esperar sis mesos per presentar l'oferta. Segons E.ON, la prohibició no ha d'estar limitada en el temps, perquè l'opa ja ha estat considerada il·legal per la mateixa CNMV. El secretari general de Acciona, Jorge Vega-Penichet, ha avançat que aquest grup "respondrà de manera contundent" les noves accions judicials d'E.ON. "No en deixarem passar ni una" ha afirmat.

Actualitzat

Acciona i Enel preveuen presentar entre el 16 i el 20 d'abril el fullet de la seva opa sobre Endesa. A més confien que la CNMV els autoritzi l'oferta de compra abans dels sis mesos que els ha marcat com a termini d'espera.

Ben al contrari E.ON, en un comunicat del seu president Wulf Bernotat, adverteix que l'operació d'Enel i Acciona ha de ser prohibida definitivament, perquè "el que és il·legal avui serà també il·legal d'aquí a sis mesos".

El grup energètic alemany ha sol·licitat també a l'Audiència Nacional que prohibeixi a Enel i Acciona fer "qualsevol comunicació que pertorbi" el desenvolupament de la seva opa sobre Endesa.

Anar al contingut