Santander

Durao Barroso culpa el Banc d'Espanya i els diferents governs de l'Estat de la crisi financera

El president de la CE critica que el banc emissor digués sempre que tot estava perfecte en les entitats espanyoles

RedaccióActualitzat

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha carregat contra el Banc d'Espanya i els diferents governs de l'Estat de la crisi financera de l'estat espanyol. Ho ha dit a la inauguració d'un curs econòmic a Santander, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Barroso ha responsabilitzat el banc emissor de la crisi davant els "errors molt importants "en la supervisió del sector financer i per això ha demanat que ho "assumeixi" i que reconegui que els problemes no els va crear la Unió Europea. El president de la CE ha explicat que el Banc d'Espanya no va admetre mai que hi hagués greus entrebancs: "Sempre que preguntàvem com estava la banca a Espanya, com estaven les caixes d'estalvis davant els rumors negatius del mercat, la resposta era: 'Tot està perfecte'."

Durao Barroso critica l'actitud de l'estat espanyol pel que fa a la crisi: "És molt fàcil dir que la culpa de l'ajustament és d'Europa, però amb Europa o sense Europa, s'havia de fer l'ajustament." El polític portuguès ha afegit que és "mentida" l'afirmació que diu que "la situació és d'aquesta manera per culpa de l'euro".

Durant la conferència, el president de la Comissió Europea ha destacat que "estem sortint de la crisi, però hi ha problemes que cal resoldre". En tot cas, Barroso ha lamentat que aquesta millora no s'està traduint en un creixement de l'ocupació, que és el problema que té Europa, i no només Espanya". Durao Barroso ha dit que la crisi va néixer als Estats Units i va tenir un impacte profund a Europa, especialment en aquells països que tenien problemes de competitivitat, com Espanya, Portugal i Grècia, que han estat els més afectats". I ha insistit que "no va ser la Unió Europea qui va crear el problema".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut