El portaveu de Convergència i Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida
Barcelona

Duran troba satisfactori l'acord de pensions i subratlla que el seu suport no comporta contrapartides

El portaveu de Convergència i Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat que troba satisfactori l'acord de pensions entre el govern espanyol i els sindicats. L'home fort de CiU a Madrid ha subratllat, a més, que el suport de la seva formació al pacte és de fons i que no espera contrapartides, com ara que el govern espanyol autoritzi a canvi que la Generalitat pugui emetre deute públic.

Actualitzat
A l'espera de conèixer la lletra petita de l'acord, el portaveu de Convergència i Unió al Congrés de Madrid ha fet una primera valoració positiva de la reforma de les pensions. Tot i això, Duran ha volgut deixar molt clar que darrere d'aquest suport no s'espera cap contrapartida de Madrid, com ara que el govern espanyol autoritzi a canvi que la Generalitat pugui emetre deute públic. "Està bé que a Madrid se'ns digui que tot ho fem a canvi d'alguna cosa", però ha reiterat: "Tenim prou responsabilitat per afrontar reformes que creiem necessàries per a la nostra economia sense demanar res a canvi". Per Duran "són qüestions completament diferenciades" i ha afegit: "Si nosaltres reunim les condicions, el govern haurà de permetre l'emissió de deute públic, i estic convençut que ho farà".

D'altra banda, Duran també veu amb bons ulls la bancarització de La Caixa perquè amb aquesta operació es reforça l'entitat financera.
Anar al contingut