Duran i Lleida en una imatge d'arxiu (EFE)
Duran i Lleida en una imatge d'arxiu (EFE)
Barcelona

Duran titlla de "xiringuitos" les entitats de defensa del col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals

El líder s'inculpa en la carta web setmanal de no haver presentat esmena a la totalitat a la llei per l'eradicació de l'homofòbia

RedaccióActualitzat

Josep Antoni Duran i Lleida ha qualificat de "xiringuitos" les entitats de defensa del col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals en la seva carta web setmanal d'aquest divendres. El líder democristià ho ha dit després de criticar durament el contingut de la proposició de llei de drets del col·lectiu LGTB i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

Duran opina que la llei que s'està tramitant al Parlament "té més de promoció que de no-discriminació" i se sorprèn inclogui donar suport a les entitats que defensen el col·lectiu homosexual. És en aquest moment quan usa la paraula "xiringuitos".

"La proposició de llei introdueix també continguts inacceptables per a nosaltres en l'àmbit educatiu a partir del respecte a l'ideari dels centres escolars, com ho fa respecte a la família, per no dir allò que jo en dic "xiringuitos" i que la proposta defineix com un principi orientador dels poders públics: el d'"establir mesures de foment de les entitats que treballen per fer efectius els drets i la no-discriminació de les persones".

I continua:

"És que tal vegada hi ha una llei que digui que hem de fomentar entitats com SOS Racisme o no sé quina entitat que defensi la dignitat del poble gitano?"

 

Duran s'inculpa de no haver presentat una esmena a la totalitat per aquesta llei i es lamenta que ara ja ha fet tard. "L'esmena a la totalitat ja no la podrem fer, i ho sento. A vegades, els complexos i les pressions de col·lectius potents i ben organitzats acaben imposant-se."
Anar al contingut