Palma

Duran recorda que l'Església ha negociat amb terroristes

Primeres reaccions a la recomanació que els bisbes espanyols han fet a pocs mesos de les eleccions generals. El democristià Josep Antoni Duran Lleida ha expressat la seva disconformitat amb el missatge de la Conferència Episcopal, quan afirmen que no es pot votar cap partit que negociï amb terroristes. El president d'UDC recorda que l'Església ha actuat, històricament, de mitjancera amb organitzacions terroristes i lamenta que el text dels bisbes pràcticament posi noms i cognoms als partits que es poden votar.

Actualitzat
El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, desaprova la recomanació dels bisbes espanyols sobre els principis que els catòlics haurien de tenir en compte a l'hora de votar el 9 de març. Segons el líder d'Unió, l'Església ha actuat històricament com a mitjancera entre "estats democràtics i organitzacions terroristes". El secretari general de CiU ha afirmat que no comparteix el pronunciament de la Conferència Episcopal, i ha afegit que "només li mancava posar noms i cognoms a les opcions polítiques, i per tant jo no puc estar d'acord amb aquesta consideració".

Duran Lleida tampoc troba encertat el pronunciament dels bisbes per l'actual conjuntura política espanyola, en què "hi ha un partit, que és el PP, que ataca directament el PSOE" i li atribueix la intenció de "tornar a dialogar amb la banda terrorista ETA". Sobre aquest punt, el líder democristià ha puntualitzat que "no es pot fer cap cessió democràtica als terroristes, i davant dels terroristes el que cal fer és imposar l'estat de dret".

Més reaccions
El Partit Socialista ha respost al comunicat dels bisbes a través d'un altre comunicat, en què asseguren que és immoral que tant els bisbes com el Partit Popular utilitzin el terrorisme per fer campanya. A més, afegeixen que, si no es pogués votar els partits que han dialogat amb ETA, no es podria votar ningú, i recorden que el govern d'Aznar també va dialogar amb l'organització terrorista.

Des d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, el seu candidat Joan Herrera ha assegurat que "amb gent tan poc cristiana com la jerarquia eclesiàstica, el que cal és posar fi als seus privilegis". "Demanem que hi hagi una dosi no de valentia, sinó de democràcia".
Anar al contingut