Barcelona

Duran qualifica d'"irresponsabilitat innecesària" el vot de Convergència al Congrés

Duran manté el to crític amb el seus companys de federació mentre que Convergència no pateix per cap trencament

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, manté el to contra Convergència per les discrepàncies en la votació al Congrés. En la seva carta setmanal, Duran assegura que no entén els motius de CDC.

En un text titular "Les crisis, grans o petites, mai no són bones", el líder d'UDC afirma que votar dividits al Congrés dels Diputats va ser una "irresponsabilitat innecessària":

"És la primera vegada que es produeix i no entenc el perquè d'aquesta innecessària irresponsabilitat. Ho entendria si fos sobre el fons del pacte, però no sobre l'acceptació a tràmit per parlar-ne. No sé què es persegueix. El temps ens ho dirà."

Duran insisteix que va explicar la seva posició a l'executiva i assegura que "ningú no va opinar-hi en contra". De fet, fins i tot, cita el convergent Pere Macias, amb qui hauria acordat -diu- votar "sí".

"Si des de Barcelona no s'hagués fet una trucada en el darrer minut dient que CDC no podia votar el mateix que Unió, aquí regnaria la pau i allà la glòria."

Duran torna a demanar respecte per Unió i lamenta que algú vulgui fer veure que el seu partit està a favor de la pena de presó permanent revisable, com preveu el pacte antijihadista impulsat pel PP i el PSOE. En la carta, el líder d'Unió remarca que al Congrés no es votava el contingut d'aquest pacte, que ell també rebutja, sinó l'admissió per a la tramitació parlamentària.

Convergència no pateix

Poca estona abans que Duran publiqués la carta, el coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha tret ferro a l'assumpte. Rull ha dit a RAC1 que no volien desautoritzar Duran i que, ara, el que cal és treballar per recompondre la federació.

Josep Rull descarta un trencament amb UDC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut