Barcelona

Duran proposa una excedència d'un any per a les mares, amb la meitat del sou

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha proposat que les mares puguin agafar una excedència laboral voluntària d'un any cobrant el 50% del sou i "sabent que continua tenint el lloc de treball assegurat". És una de les propostes de polítiques a favor de la família que ha presentat la federació i que, segons Duran Lleida, són "revolucionàries". El líder democristià ha defensat també un pla d'ajudes fiscals que inclouen una rebaixa de la tarifa de l'IRPF que oscil·la entre el 5 i el 10%, en funció de la renda que es rebi.

Actualitzat
El paquet de mesures de suport a la família s'eleva a 12.000 milions d'euros, cosa que representa un 1,7% del Producte Interior Brut espanyol. Actualment, segons dades que ha fet públiques CiU, Espanya hi destina el 0,68%, lluny del 3,9% de Dinamarca, líder europeu en aquest àmbit.

Duran Lleida assegura que "moltes parelles voldrien tenir fills i no ho fan per motius econòmics o de conciliació de vida laboral i familiar". A banda de l'excedència maternal d'un any, el candidat de la federació proposa ampliar el permís de paternitat fins a quatre setmanes, el doble que actualment, duplicar els recursos destinats a la construcció de places d'escola bressol i compensar econòmicament les famílies amb fills menors de 3 anys que en tingui cura a casa i no vagin a la llar d'infants.

Sobre les deduccions fiscals, el secretari general de CiU ha proposat que les persones que cobren menys de 32.000 euros l'any se'ls redueixi un 10% la tarifa que paguen de l'IRPF, i els que cobren més d'aquesta xifra se'ls reduirà només el 5%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut