Imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida.
Imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida.
Barcelona

Duran marxarà a Panamà just abans de l'inici de la Via Catalana

El líder d'Unió i secretari general de CiU no acudirà finalment a la cadena humana a favor de la independència. Just després de l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, agafarà un avió cap al Panamà per entrevistar-se amb el president del país.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, no acudirà finalment a la cadena humana a favor de la independència que organitza demà l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que ha rebut el suport de CDC i d'ERC.

Segons l'agenda del líder democratacristià, Duran encapçalarà la delegació d'Unió en l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, que se celebra a primera hora del matí a Barcelona, però just després anirà a l'aeroport cap a Panamà per entrevistar-se, entre d'altres, amb el president del país, Ricardo Martinelli.

Cal recordar que Duran sí va acudir l'any passat a la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre que l'any passat va recórrer els carrers del centre de Barcelona. Aleshores, la seva assistència va ser polèmica ja que després que va anunciar que no hi aniria, finalment va acabar sumant-s'hi -tot i anar amb crosses- tot al·legant que ja no era una manifestació en pro de la independència sinó "un acte d'afirmació catalanista".

Per part d'Unió, el conseller d'Interior i dirigent d'UDC, Ramon Espadaler, tampoc no hi assistirà perquè dirigirà l'operatiu de seguretat de la Diada de Catalunya. En canví qui sí ha anunciat que hi participarà és la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que durant una entrevista radiofònica va demanar "que la manifestació sigui inclusiva".
Anar al contingut