Barcelona

Duran Lleida emplaça Zapatero a negociar els pressupostos de l'Estat amb el futur govern català "de CiU"

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha anunciat que l'"única esperança" que queda per poder retirar l'esmena a la totalitat als pressupostos, és que el govern central accepti que sigui un nou govern català el que negociï la xifra d'inversió a Catalunya. En un míting electoral de CiU al pavelló de l'Almeda de Cornellà, Duran ha assegurat que en el debat de demà sobre els pressupostos "encara no sé quina decisió prendrem", tot i que ha advertit que "si el govern no mou fitxa" i no aporta "garanties diferents per a la inversió" a Catalunya, "no ens mourem de les nostres posicions". Al migdia, Artur Mas ha firmat un contracte davant de notari que inclou 21 compromisos

Actualitzat

"Depèn d'ells", ha remarcat Duran, qui ha avisat que "l'única esperança és que acceptin que sigui un nou govern, que ja no serà presidit per un socialista sinó per Artur Mas, el que pugui negociar quina ha de ser la quantitat que ha d'invertir l'Estat a Catalunya". Segons Duran, l'actual govern de la Generalitat "ha estat incapaç de negociar amb el govern de Madrid una xifra justa" d'inversió. Duran ha avançat que si el PSOE no accepta les condicions de CiU "no ens farà por" coincidir amb el PP a rebutjar els pressupostos i ha recordat que recentment Montilla "va coincidir amb el PP per impedir el traspàs de l'aeroport del Prat a Catalunya".

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha dit aquesta tarda que "fa tres anys era aquell que el president Pujol va posar allà", mentre que ara és "Artur Mas". En una entrevista, Mas ha afirmat que ara és més líder que fa tres anys, i ha acusat el candidat del PSC a la presidència catalana, José Montilla, de "confrontar els catalans pel seu origen". Preguntat sobre a quin dels seus rivals li compraria un cotxe, Artur Mas ha contestat que a Montilla, ja que "el tindria net", mentre que elegiria el líder del PPC, Josep Piqué, per anar a pescar, i el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, per sortir de copes. Com a cangur per als seus fills, Mas escolliria el líder d'ICV, Joan Saura, perquè "els adormiria".

Aquest migdia, el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat ha firmat un contracte davant de notari que inclou 21 compromisos. Tot i que Mas ja va estampar la seva firma en l'acta notarial el 13 de setembre passat en presència dels notaris Joan Carles Ollé, Imma Domper i Lluís Jou, el líder de CiU ha tornat a formalitzar, aquest cop davant els mitjans de comunicació, el seu compromís que complirà les 21 clàusules del contracte si arriba a la presidència catalana, en el que ha descrit com "l'acte més important de la nostra campanya".

Mas ha volgut donar especial rellevància al seu primer acte electoral i ha convidat els 5,3 milions d'electors, que rebran a casa el contracte, a "adherir-s'hi", reenviant un cupó que s'adjunta amb el document o emplenant un formulari a la pàgina web de CiU, de manera que el ciutadà pot firmar una declaració en què expressa el seu suport al candidat i als seus compromisos.

A Tarragona, els candidats de CiU a diputats al Parlament de Catalunya han dit que la seva federació aposta per un canvi important en el sistema electoral i per això han anunciat la modificació de la llei electoral. Es tractaria d'aconseguir un millor equilibri entre tots els territoris del país i dotar-los de més poder polític. Els convergents tarragonins han celebrat aquest dilluns el seu primer acte de campanya amb una foto de família al parc de la Ciutat.

Anar al contingut