Barcelona

Duran i Puigcercós creuen que el "cas Gürtel" no afectarà electoralment el PP

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha considerat que el PP no patirà cap "càstig moral" pel "cas Gürtel", i ha coincidit amb el portaveu al Congrés de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que la presumpta trama de corrupció no afectarà electoralment els populars. Felip Puig, per la seva banda, ha replicat a Puigcercós que la corrupció "no té ideologia", mentre que el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el cas 'Millet' "fa la mateixa pudor" que el Gürtel.

Actualitzat
El dirigent republicà ha assegurat que a molts votants del Partit Popular la situació "ja els agrada", i ha comparat els electors que voten el PP a Espanya amb aquells que ho fan a Itàlia pel seu primer ministre, Silvio Berlusconi.

Puigcercós ha afirmat que els votants del PP són receptius als discursos "populistes de la dreta que diuen que [la corrupció] és normal", per la qual cosa conclou que el desprestigi que viurà el PP arran del cas Gürtel serà "inexistent o mínim". "Després del que ha passat a València, a Madrid i a les Balears, finalment el desgast és mínim", perquè el seu electorat és "impermeable" als presumptes casos de corrupció.

El president d'ERC ha jutjat que les trames corruptes "com la del Palau de la Música" acaben repercutint únicament en els partits d'"esquerres", perquè els seus votants "tenen molt més sentit moral".

Puig replica a Puigcercós que la corrupció "no té ideologia"

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha replicat al president d'ERC, Joan Puigcercós, que la corrupció no entén d'ideologia, i que intentar treure un debat sobre el comportament electoral dels ciutadans en funció de si són de dretes o d'esquerres davant de casos com el Gürtel és "insultar" la seva intel·ligència.

El dirigent de CDC ha defensat que els ciutadans tenen prou coneixement per tenir les seves pròpies idees polítiques, al marge que siguin de dretes o esquerres, i per saber que en un estat de dret "qui la fa, la paga". Després de reclamar que la justícia actuï amb contundència i celeritat, respectant la presumpció d'innocència, ha desitjat que aquest episodi no es produeixi mai més en la política espanyola, i que no desviï l'atenció dels governants davant de les necessitats de la gent i la lluita contra la crisi.

Paral·lelament, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha coincidit amb Puigcercós que el "cas Gürtel" no afectarà "excessivament" el PP des del punt de vista electoral, però ha defensat la presumpció d'innocència dels implicats. El líder d'Unió ha dit que no espera "res en especial" de l'aixecament del secret de sumari i ha afegit que "espero que la justícia segueixi fent la seva feina". Segons Duran i Lleida, "hi ha hagut casos semblants anteriors que han afectat altres partits i no han tingut gran afectació política. A la gent, desgraciadament, li fa la sensació que tots els partits tenen casos semblants".


ICV afirma que el "cas Millet" "fa la mateixa pudor"

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el "cas Millet" "fa la mateixa pudor" que el Gürtel, i ha afirmat que la formació ecosocialista no es pot estar de braços plegats i treballarà per saber tota la informació. Herrera ha considerat "insòlit i inacceptable que tant Fèlix Millet com Jordi Montull dormin a casa i no se'ls hagi exigit gairebé res" i ha considerat que el "cas Gürtel" "és només la punta de l'iceberg d'un PP ultracontaminat pels casos de corrupció".
Anar al contingut