Madrid

Duran i Lleida: "L'incompliment de l'Estatut alimenta l'independentisme"

Duran i Lleida ha retret al govern de Zapatero que "l'incompliment de l'Estatut" comporta un increment "del suport d'aquells que defensen la independència". El portaveu de CiU al Congrés ha demanat al govern espanyol que "deixi de ser injust amb Catalunya i compleixi l'Estatut". Respecte a Catalunya, a més de criticar els constants ajornaments d'un pacte de finançament, el portaveu de CiU al Congrés també ha insistit que en infraestructures "no s'ha tractat Catalunya com es mereixia". Duran i Lleida ha donat un "suspens global" a la gestió de Zapatero i ha assegurat que ja no es pot parlar del "talant Zapatero" ni de l'Espanya plural.

Actualitzat
Duran i Lleida s'ha mostrat molt ferm en la reivindicació de l'Estatut i ha afirmat que "és una llei i cal complir-la", i ha acusat Zapatero de "fallar en el fons i la forma".

Duran i Lleida ha afirmat que "Espanya és la campiona europea en atur" i ha reclamat amb urgència un pla de creació i frenada de l'acomiadament. També ha insistit que "un país que es limiti a les prestacions d'atur no té futur" i li ha exigit bonificacions per a les empreses que creïn llocs de treball. El portaveu de CiU al Congrés ha acusat el govern de no haver sabut crear un pla global anticrisi i de plantejar mesures "inconnexes".

CiU diu que "ningú entén els incessants incompliments en matèria de finançament". Duran i Lleida assegura que "la crisi exigeix més que mai un nou finançament per a Catalunya".

També ha recriminat a Zapatero haver fallat en política de recerca i universitats. En aquest sentit, ha afirmat que Bolonya era "una oportunitat i que s'ha convertit en un problema".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut