Duran i Lleida, entrevistat a Onda Cero (Foto: EFE)
Duran i Lleida, entrevistat a Onda Cero (Foto: EFE)
Sant Joan Despí

Duran: "Fins que això pugui aguantar-se, hi ha d'haver coalició"

El dirigent d'Unió defensa el futur de la coalició amb Convergència malgrat les diferències sobre el procés sobiranista. Assegura que "no ha de sorprendre" que la referència a l'estat propi hagi desaparegut de la declaració que es vol aprovar al Parlament, i està convençut que el text tindrà el suport d'una àmplia majoria.

Irene VaquéActualitzat
Tot i les friccions per la declaració sobiranista que el Parlament aprovarà aquest mes, Josep Antoni Duran i Lleida defensa el futur de la coalició entre Convergència i Unió.

En una entrevista al programa "Julia en la Onda", d'Onda Cero, el dirigent democristià ha admès que hi ha hagut "gent" que li demanat una ruptura amb CDC, una opció que ell descarta. "Unió no s'ha presentat mai sola i Convergència, tampoc. Als dos ens va bé i ajuda al país. Fins que això pugui aguantar-se, hi ha d'haver coalició", ha conclòs.

Duran, que ha remarcat que ell no és "antiindependentista", està convençut que la declaració sobiranista s'aprovarà al Parlament amb "àmplies majories", les que sumaran els partits que defensen el dret a decidir, que ell, que aposta per un estat confederal, ha desvinculat totalment de la independència.

De fet, després que l'expressió "estat propi" ha desaparegut de la proposta de declaració de CiU i ERC, el portaveu de la federació al Congrés ha considerat que "no ha de sorprendre a ningú" que sigui així. Duran ha justificat que el compromís electoral de CiU era una proposta on "no sortia enlloc l'estat propi ni la independència". Això va canviar pel pacte amb ERC, però ara "cal fer cessions" per buscar més suport, sobretot el del PSC, ha dit.

Respecte de l'acord pel "cas Pallerols", després de recordar que és legal, Duran ha assegurat que ell "personalment" hagués preferit que s'hagués arribat a judici, encara que impliqués que el citessin com a testimoni. Ha admès que "algun mobiliari i ordinador van anar a parar a Unió" i que això no ajuda a confiar en la política, però ha reiterat que no dimitirà perquè "no hi ha hagut finançament irregular d'Unió".

Anar al contingut