L'Hospitalet de Llobregat

Duran es presentarà per ser candidat d'Unió el 20D: "Intentaré fer un últim servei al país i al partit"

El consell nacional d'Unió ratifica per unanimitat Josep Antoni Duran i Lleida com a president del comitè de govern del partit

RedaccióActualitzat

Josep Antoni Duran i Lleida continuarà al capdavant d'Unió i aposta per fer un "últim servei al país i al partit". El president del comitè de govern d'Unió, ha sotmès a examen del consell nacional d'Unió el seu lideratge en el partit. L'han ratificat per unanimitat i ha aprofitat per anunciar que vol presentar-se a les eleccions al Congrés espanyol del 20 de desembre.

Duran i Lleida ha tornat a posar el càrrec a disposició de la direcció del partit després dels mals resultats de les eleccions del 27 de setembre. Immediatament després, ha anunciat que, independentment d'això, té la determinació de presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre.

"Intentaré fer un últim servei al país i al partit en una etapa redefinitòria de l'articulació política i jurídica de l'Estat"

El líder d'Unió presentarà dilluns la seva candidatura per encapçalar la llista de la formació el 20D. Duran reconeix que "en política ja ho he fet tot", i afegeix que "el més còmode seria anar-me'n a casa", però considera que encara pot "ser útil". 

I avisa que pensa sortir a guanyar:

"Jo vaig a guanyar. No em presento per complir l'expedient, per complir un tràmit"

La recepta de Duran és recuperar el diàleg per afavorir l'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol, però que mai hi haurà diàleg per trencar l'Estat. 

Ratificat per unanimitat

El consell nacional d'Unió ha ratificat per unanimitat Duran i Lleida com a president del comitè de govern del partit. 

Unió celebrava a l'Hospitalet de Llobregat un consell nacional després dels mals resultats del 27 de setembre. La formació democristiana no va aconseguir cap diputat al Parlament en les primeres eleccions en què es presentava en solitari, després del trencament de la federació amb Convergència. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut