Josep Antoni Duran i Lleida, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio"
Duran i Lleida, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Duran dóna quasi per perdut el pagament del fons de competitivitat aquest any

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que no creu que aconsegueixin que el govern espanyol avanci aquest any a Catalunya el pagament del fons de competitivitat. Duran, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", s'ha mostrat pessimista sobre aquest pagament. "Encara que ho continuarem reivindicant no crec que arribi", ha dit. Aquesta és l'expectativa de Duran a només 24 hores de la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, la primera que se celebra en els últims dos anys, i que ha de tractar la qüestió. En canvi, s'ha mostrat més optimista sobre un acord per quantificar el dèficit d'inversions a Catalunya.

Actualitzat
Duran veu lluny l'arribada del fons de competitivitat, i més a prop un acord sobre la xifra que l'Estat deu a Catalunya pel dèficit d'inversions.

Duran i Lleida, el president de la part catalana de la comissió bilateral Estat-Generalitat, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que "crec que no hi haurà fons de competitivitat", però que fins al 31 de desembre es resisteix "a pensar que no arribi". "Nosaltres l'hem de continuar reivindicant", ha conclòs.

En canvi, el secretari general de CiU s'ha mostrat força més optimista sobre les expectatives d'acord en la quantitat de diners que l'Estat deu a Catalunya pel dèficit d'inversions segons el que establia la disposició addicional tercera de l'Estatut. "Crec que ens posarem d'acord per reconèixer la quantitat de diners que l'Estat encara ens deu perquè no ha invertit d'acord amb el que deia l'Estatut aquests tres darrers anys aquí a Catalunya", ha considerat Duran. 

L'home fort de CiU a Madrid ha insistit en la petició d'eleccions generals anticipades a la tardor però deixant clar que els nacionalistes catalans no tenen capacitat parlamentària pe fer caure el govern de Zapatero.
Anar al contingut