Barcelona

Duran diu que posarà el càrrec a disposició del consell nacional d'UDC després de la desfeta electoral

Unió queda fora del Parlament en no obtenir el 3% necessari per tenir representació a la cambra

Actualitzat

 

 

Després que Unió ha quedat fora del Parlament de Catalunya, en no superar el llindar del 3% necessari per tenir representació de la cambra, el líder d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, ha admès que les eleccions "no han anat prou bé i no han anat tal com desitjàvem". I, en aquest sentit, ha sentenciat: "No només no ha guanyat sinó que Unió les ha perdut eleccions i no tindrem representació parlamentària". Després de la desfeta electoral, Duran ha avançat que posarà el càrrec de president del partit a disposició del consell nacional, el màxim òrgan del partit, del 17 d'octubre.

"Tinc l'obligació moral i política de posar el càrrec a disposició del Consell Nacional."

En qualsevol cas, ha defensat que Unió té el seu espai polític i ha fet una bona campanya. Després d'assegurar que estaven convençuts que UDC entraria al Parlament, no ha estat així i cal "acceptar el resultat democràticament".

Duran, que ha assegurat que "seguim tenint confiança en UDC", ha manifestat que els resultats d'aquest 27S "s'han de pair amb tranquil·litat". Ara bé, ha manifestat que "ni es pot construir un Estat independent amb el 47-48% dels vots, ni es pot ignorar aquest alt percentatge."

El líder d'Unió ha dit també que la formació, com a partit democràtic fundat el 1931, "expressa una enorme satisfacció per l'enorme participació democràtica" i ha agraït "als ciutadans que han votat qualsevol opció política" i han fet d'avui "una gran festa de la democràtica". A més, ha avançat que Unió té futur i continuarà "amb més força que mai" i que serà "una opció nítida i clara a les properes eleccions generals".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el candidat d'Unió a les eleccions. Ramon Espadaler ha assegurat: "no dimitirem de les nostres idees". I tot i admetre que els han faltat "unes dècimes", ha dit: "hi tornarem". I ha advertit:

"L'única manera de fer política és des del diàleg. El temps del diàleg tornarà, i Unió serà aquí".

Tuit d'Antoni Castellà

Antoni Castellà que se'n va anar d'Unió per fundar Demòcrates de Catalunya no ha pogut evitar comentar la derrota del seu antic partit en un tuit:

 


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut