Madrid

Duran diu que CiU sempre estarà al costat del govern en matèria antiterrorista

El portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha destacat que el seu grup "sempre estarà al costat del govern" en política antiterrorista i que la seva formació "no farà res per debilitar" la posició de l'executiu perquè "ETA sempre serà el nostre enemic". Duran Lleida ha fet aquestes declaracions en roda de premsa al Congrés, després d'entrevistar-se amb el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Actualitzat
Duran Lleida ha acollit favorablement la proposta del titular d'Interior de mantenir reunions bilaterals amb l'objectiu de recompondre la unitat de les forces polítiques.

El portaveu de CiU ha explicat que aquestes reunions amb l'executiu es faran per separat, ja que un partit -en referència al PP- ha rebutjat mantenir reunions conjuntes amb tots els grups parlamentaris.

No obstant això, Duran ha valorat aquesta iniciativa, que, segons ha dit, pot servir perquè les forces polítiques puguin construir "posicions comunes" sobre la nova situació al marge que l'actualitat "pugui estar esquitxada" per notícies "positives o negatives" per part d'ETA.

Malgrat això, ha rebutjat que la unitat dels partits democràtics davant ETA pugui recuperar-se per mitjà del Pacte per les Llibertats i contra el Terrorismes firmat en el seu dia pel PSOE i el PP, ja que, segons Duran, l'"essència" d'aquest acord "caducat" i "superat" exclou altres forces polítiques, i en especial el PNB.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut