Barcelona

Duran considera Montilla com la garantia de reedició del tripartit

Unió Democràtica de Catalunya ha celebrat el seu Consell Nacional amb la vista posada a les elecions. Josep Antoni Duran Lleida considera que els comicis de l'1 de novembre són els més imporants des del 1980. El líder d'Unió creu que Catalunya es juga ser una comunitat autònoma o un país, i evidentment assegura que per assolir la segona fita la millor opció és CiU, ja que el PSC està hipotecat amb el govern de torn espanyol. Duran també ha dit que Montilla representa la garantia de reedició del tripartit, ja que en va ser coautor. El conflicte amb el Líban també ha ocupat uns minuts del Consell Nacional.

Actualitzat
Malgrat que n'ha sortit una posició respecte al conflicte del Líban -solidaritat especialment amb les víctimes civils libaneses, exigència d'un alto el foc immediat a Hezbollah i a Israel i d'una intervenció immediata de les Nacions Unides-, el Consell Nacional d'Unió Democràtica ha estat gairebé una sessió monogràfica sobre les eleccions de l'1 de novembre.

En aquest sentit, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha afirmat que aquestes eleccions són les més importants que se celebren a Catalunya des del 1980 i es decidirà entre un govern de CiU o la repetició del tripartit. Segons Duran, Catalunya es juga continuar sent una nació o convertir-se en una comunitat autònoma més.

Josep Antoni Duran Lleida també ha acusat el candidat socialista, José Montilla, de fer promeses poc creïbles, com la interconnexió elèctrica amb França. Duran ha ressaltat com a paradoxals les intencions del candidat socialista, de qui ha recordat que, com a ministre d'Indústria i, per tant, màxim responsable del sector, no va poder tirar el projecte endavant per culpa de les hipotques amb ERC i ICV.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut