El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, durant una roda de premsa a la seu de la federació
Josep Antoni Duran i Lleida en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Duran carrega contra Ada Colau per la seva amenaça "inadmissible" als diputats

Creu que la portaveu de la PAH amenaça de manera "inadmissible" els parlamentaris que seran "assenyalats i perseguits pel carrer i davant dels seus domicilis" si no donen suport a la dació en pagament.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha carregat aquest divendres contra la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, per l'"amenaça inadmissible" que va llançar als diputats en la seva compareixença al Congrés.

En la seva carta web setmanal, el polític argumenta que la portaveu va amenaçar de manera "inadmissible" els parlamentaris, que seran "assenyalats i perseguits pel carrer i davant dels seus domicilis" si no donen suport al la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la dació en pagament que aquest col·lectiu ha portat al Congrés.

Duran vaticina que la iniciativa no prosperarà pel rebuig del PP i assegura que CiU es debat entre el "sí" i l'abstenció i que, en qualsevol cas, l'ideal seria que s'admetés a tràmit per abordar-la en una ponència conjunta de tots els partits.

El dirigent adverteix que el seu partit rebutja algunes de les mesures que preveu la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) com la dació en pagament amb efectes retroactius, que Duran considera una "autèntica bestiesa jurídica". Prosperi o no la iniciativa, el democristià assegura que el Congrés debatrà aquesta qüestió ja sigui amb el decret llei que ha presentat el govern central o amb una iniciativa pròpia que presentarà el seu partit a la cambra baixa.

Duran i Lleida creu que s'ha de legislar sobre el "contracte de segona oportunitat o lísing social" perquè el desnonat es quedi vivint al pis, propietat del banc, pagant una renda social i donant una oportunitat per a la recompra.

El líder d'Unió remarca en la seva carta que "no tot és culpa dels bancs", tot i que que aquests, diu, "han de corregir pràctiques abusives, entre aquestes la dels interessos de demora".

D'altra banda, el número dos de CiU, que va dir aquesta setmana que dimitiria si estigués imputat, ha afirmat que donarà suport al secretari general de CDC, Oriol Pujol, sigui quina sigui la seva decisió si finalment resulta imputat per la trama de les ITV.
Anar al contingut