Barcelona

Duran assegura que va rebre "pressions cordials" perquè formés un tàndem amb Maragall per acabar amb el pujolisme

El secretari general de CiU i líder d'UP, Josep Antoni Duran Lleida, ha revelat que sectors polítics, empresarials, culturals i universitaris el van pressionar perquè formés un tàndem amb Pasqual Maragall a les eleccions de 1999 per acabar amb el pujolisme, però s'hi va negar. En la carta que setmanalment difon entre la militància a través del web d'Unió, Duran ha aprofitat l'anunci de Maragall que no tornarà a presentar-se com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat per confessar que va arribar a mantenir converses amb el líder socialista , a soles i amb el democratacristià Joan Rigol.

Actualitzat

La revelació de Josep Antoni Duran Lleida arriba pocs dies després que el president de la Generalitat anunciés la seva decisió de no tornar-se a presentar com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. Segons el líder d'Unió, al 1999 va rebre "pressions cordials" de sectors polítics, empresarials, culturals i universitaris perquè formés un tàndem amb Pasqual Maragall per desbancar Jordi Pujol. Segons Duran, fins i tot es va entrevistar a soles o acompanyat de Joan Rigol amb Pasqual Maragall.

El secretari general de Convergència i Unió assegura que aquella era una època en què Maragall buscava un diàleg polític amb Unió, i apunta que mai no va acabar d'entendre'l del tot i que sempre el deixava sorprès. En aquelles dates, quan l'actual president de la Generalitat va tornar de Roma, va plantejar la proposta de crear l'anomenada "olivera catalana", de l'estil de la italiana, que agrupés les forces d'esquerra catalanes i també els democratacristians, en una coalició per imposar-se a Convergència i Unió i Jordi Pujol.

Anar al contingut