Sant Joan Despí

Duran assegura que la persona "més adient" per presidir la bilateral és Joana Ortega

El líder d'Unió ha assegurat que comparteix amb el dirigent socialista Pere Navarro la necessitat que la bilateral es reuneixi per buscar solucions a l'encaix de Catalunya amb Espanya. Respecte a aquest encaix, Duran ha assegurat que no hi ha cap esperança de diàleg entre el govern català i l'espanyol per pactar la consulta.

RedaccióActualitzat

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i actual president de la comissió bilateral Generalitat-Estat, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat fa temps que pensa -i ho ha ha dit en diverses ocasions a Artur Mas- que el president d'aquesta comissió ha de ser un membre del govern, i que la persona "més adient" és la vicepresidenta, Joana Ortega. Duran, però, no ha volgut posar data a aquest possible relleu, que, segons ha dit, "hem de fer quan ens interessi a nosaltres, no a l'oposició.

El líder d'Unió ha assegurat que comparteix amb el dirigent socialista Pere Navarro la necessitat que la bilateral es reuneixi per buscar solucions a l'encaix de Catalunya amb Espanya. Respecte a aquest encaix, Duran ha assegurat que "malauradament -perquè crec que no és bo- avui no hi ha cap punt de contacte i menys cap contacte formal". Segons el líder d'Unió, "Espanya no vol veure que també és un problema espanyol, i no només català, i en aquests moments no es parla".

És per això que, en declaracions al programa "Els matins" de TV3, el líder de la formació democristiana considera que el procés s'acabarà malament. "Hi ha gent que pensa que la declaració unilateral d'independència és acabar bé; jo penso que no", ha dit. I ha afegit que també seria un mal final si no es pot fer la consulta i es fan unes eleccions plebiscitàries.

Respecte a la votació que es farà aquest dijous al Parlament, per acordar demanar al Congrés espanyol el traspàs de la competència 150.2 de la Constitució, Duran ha parlat sobre la posició dels socialistes, formació on encara és viu el debat intern. "Em dol que el PSC voti que no. Ha estat un partit clau a Catalunya i té un paper a jugar". També ha criticat el gir de la CUP, que de manera sobtada va anunciar que s'abstindria. "No ho entenc, però ho respecto", ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut