Praga

Duran alerta dels polítics "tacticistes" que "giren segons bufa el vent"

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, ha demanat a la classe política que actuï d'acord amb un ideari i uns compromisos i no en funció del que ha qualificat de "tacticismes". Des de Praga, on ha lliurat la Medalla Carrasco i Formiguera, màxima distinció d'Unió, a Václav Havel, Duran Lleida ha contraposat el cas de l'expresident txec al tipus de polític que "defensa a la vegada el blanc i el negre" o "intenta acontentar tothom venent-nos els nostres ideals i faltant als nostres compromisos".

Actualitzat

En la seva primera aparició pública des que divendres passat va tancar amb Artur Mas la crisi interna al si de Convergència i Unió, el líder d'UDC ha assegurat que "el polític que traeix la seva consciència només per ambició de poder no està servint el seu poble. El polític que ara defensa uns valors i després en defensa uns altres tampoc no està servint la seva comunitat". "La història recordarà amb estima les persones coherents, dignes i rectes, i no als polítics tacticistes i sense objectius que giren segons bufa el vent", ha afirmat Duran Lleida.

En contraposició, el líder d'Unió ha destacat el cas de Václav Havel, un dels líders de la "Revolució de Vellut" que va fer caure el règim comunista a Txecoslovàquia l'any 1989. L'ha qualificat de "gran referent de la política de compromís i de valors", ja que "mai no ha actuat per tacticisme" ni ha defugit les seves responsabilitats, sinó que ha fet el seu treball "amb voluntat de servei" i amb "amor als seus conciutadans".

De la seva banda, Havel ha dit sentir-se "molt honrat" amb aquest guardó procedent de Catalunya, terra de la qual provenen artistes als quals admira "des de petit", entre els quals ha citat Gaudí, Miró, Dalí o Tàpies.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut