Barcelona

Duran afirma que "he estat víctima, també", i que "em quedo amb la consciència ben tranquil·la"

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que dimitir pel "cas Pallerols" seria com "ser cornut i pagar el beure" i compara la responsabilitat subsidiària del partit en el cas amb algú que s'ha deixat l'aixeta de casa oberta "i l'aigua provoca danys al veí que viu a sota".

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, no té "cap intenció de dimitir". El motiu, que "el fiscal no atribueix cap responsabilitat penal a Unió, ni cap acusació, per tant, de finançament irregular". "Ja sé que hi ha molta gent a qui li agradaria, i ara més que mai, però no els penso donar aquesta satisfacció. I em quedo amb la consciència ben tranquil·la", ha assegurat en una llarga carta-web dirigida a la militància d'Unió.

"Només faltaria que, a sobre que altres feien el que feien a esquena meva, al marge de la direcció i sense el seu coneixement i en contra meva, ara hagués de dimitir. És a dir, cornut i pagant el beure!", afegeix. "Del que es tracta és de fer mal. Porca misèria!", conclou abans d'acabar amb agraïments a tots els que li han mostrat el seu suport, entre els quals el president Mas i l'expresident Pujol.

Duran carrega durament contra el tractament que els mitjans han donat al cas i els acusa de propagar el missatge que el seu partit és culpable de finançament irregular "sense conèixer ni la sentència, ni tan sols l'escrit de conclusions", i assegura: "Demano disculpes. I sento vergonya. Demano perdó. No sóc culpable. A l'inrevés, he estat víctima, també."

Com si et deixes l'aixeta de casa oberta

El líder democristià compara la implicació del seu partit en el "cas Pallerols" amb un veí que es deixa una aixeta oberta i l'aigua provoca danys al que viu a sota, una acció que qualifica de "no intencionada", "no hi ha cap responsabilitat penal, però en canvi la responsabilitat civil -encara que fos d'algú que estigués treballant a casa teva- t'obliga a pagar els danys ocasionats. Això ha passat a Unió", afegeix per explicar la responsabilitat civil subsidiària que ha d'assumir la formació.

"Setze anys no són cap avantatge, són un calvari"


L'única cosa que admet Duran i Lleida respecte al "cas Pallerols" és que el procés "ha durat una eternitat", però diu que això "no té res a veure ni amb els imputats, és a dir, els acusats, ni amb Unió", i considera que "setze anys no són cap avantatge per als imputats, són un calvari", especialment per als que finalment han estat exculpats.

Pel que fa a les crítiques pel fet que el cas no ha arribat a judici, Duran assegura que un 20% de les condemnes són fruit d'acords judicials. Assegura que entén que molts ciutadans pensin que "són polítics i s'ho arreglen tot", però, en canvi, es lamenta que "amb l'afany de fer mal sense distingir el bé del mal, molts polítics alimenten aquesta tesi". El líder democristià defensa que els acords són a l'abast de tothom i que, a més, no suposen que s'amagui informació.
Anar al contingut