Barcelona

Duran afirma que "avui el PSC no existeix" i els acusa d'enganyar "fins en l'entrada" al Sant Jordi

Josep Antoni Duran i Lleida, cap de llista de CiU a les eleccions d'aquest diumenge, ha assistit, en l'últim matí de campanya, a un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa. Duran ha declarat, davant de periodistes, que els socialistes "ens enganyen fins en l'entrada", en referència a les dades sobre el nombre d'assistents en el míting celebrat pel PSC al Palau Sant Jordi. Duran ha admès que Zapatero "fa molt bé de demanar el vot de tothom" però ha afegit que "a Catalunya la gent sap, començant per Pasqual Maragall", que "avui el PSC no existeix" i que els socialistes catalans estan "orfes" d'un referent polític, fet que considera un gran "dèficit".

Actualitzat
El líder democristià considera que "hi ha gent que enganya en tot, fins i tot en el més evident. Josep Antoni Duran i Lleida ha indicat que al Sant Jordi, comptant l'escenari, no hi podia haver més de 17.000 persones, mentre que els socialistes parlen de 40.000, per la qual cosa creu que "no cal estranyar-se que ens enganyin en altres coses més importants". Sobre l'assistència al míting del PSC, Duran ha afegit, en to irònic, que si hi havia 44.000 persones al Palau, llavors el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, haurà de demanar explicacions al consistori barceloní.

Durant l'esmorzar, el candidat ha demanat una resposta "de dignitat" als catalans el 9 de març, perquè "si nosaltres no reaccionem ens podran fer de tot" i ha explicat que el seu grup proposarà al futur govern signar més pactes, aquesta vegada sobre immigració, educació, aprofundiment democràtic i situació socioeconòmica. Ja en el torn de preguntes, el líder democristià ha defensat l'anomenat "pacte del Majestic", a què CiU va arribar amb el PP en la primera legislatura amb Aznar com a president. Per Duran, "va ser el millor pacte d'investidura que s'ha fet mai".
Anar al contingut