El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, conversa amb periodistes espanyols a Brussel·les, on assisteix al Consell de Ministre…
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, conversa amb periodistes espanyols a Brussel·les, on assisteix al Consell de Ministres de Competitivitat de la UE (EFE)

Duque no es planteja dimitir i diu que "esmenarà" qualsevol "error" que hagi comès

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats es mostra disposat a comparèixer al Congrés i diu que confia que la polèmica no afecti la seva feina ni el govern de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, no s'ha plantejat dimitir després que se sabés que té dos habitatges a nom d'una societat patrimonial.

En una compareixença davant la premsa a Brussel·les, on assisteix al seu primer Consell de Ministres de Competitivitat de la UE, Duque ha dit que confia que la polèmica no afecti la seva feina com a ministre ni al conjunt del govern presidit per Pedro Sánchez.

A més, ha assegurat que corregirà qualsevol "error" fiscal que hagi pogut cometre.

"Ara tot això està en mans d'uns assessors nous. Veurem quins han estat els errors de comptabilitat i els esmenarem. En qualsevol cas, es tracta d'errors sense cap intencionalitat. Per descomptat, es farà tot el que calgui per complir totes les obligacions tributàries. No sé si aquests nous assessors trobaran que he pagat més del compte o menys del compte, però, sigui el que sigui, ho arreglarem."

El ministre ha tornat a dir -com ja va fer ahir, en roda de premsa- que mai no ha volgut evadir impostos:

"Mai no he tingut cap intencionalitat d'evadir impostos ni de tenir cap avantatge fiscal indegut. Des de fa ja bastants anys tributo a Espanya. Estic orgullós del que he fet i només puc dir que si hi ha alguna qüestió que ofereix algun dubte o algun error que haguem comès que calgui esmenar (...) està en mans d'uns assessors i ho esmenarem."

 

Duque també ha explicat que ha parlat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que "hem conclòs que no hauria de tenir cap problema i que, per descomptat, si hem d'esmenar els errors ho farem".

Al Congrés sempre s'hi ha d'anar

Preguntat sobre si estaria disposat a comparèixer al Congrés dels Diputats per donar explicacions -com ja han demanat el PP i Cs-, el ministre ha respost que "al Congrés sempre s'hi ha d'anar".

ARXIVAT A:
PSOEPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut